Dag 9 t/m 13: olifanten, Zuid-Thailand en Jungle Bungalow
24 juli 2024 - Koh Samui, Thailand
Op zondag hadden we in principe niks op de planning staan maar ja, wat moet je aan de hele dag in zo’n grote stad. We hadden dus maar besloten naar de olifantenopvang te gaan. Hier hebben ze olifanten die eerder nog moesten werken of in het toerisme werkte. In deze opvang mag je dan ook niet op ze rijden maar alleen voeren en bekijken. In principe worden ze dus ook nog gewoon gehouden voor toerisme maar ach een heel slecht leven hebben ze niet.
Om 8:30 werden we opgehaald door het busje en moesten we nog een stuk rijden. Eenmaal aangekomen gingen we ze eerst voeren. Grappig hoe dichtbij ze komen en het hele leuke was dat er ook kleintjes rondliepen. Superschattig en balorig….Na het voeren op verschillende plekken gingen we nog een soort medicijn maken dat ook aan ze gevoerd moest worden. Daarna gingen ze het water in en kon je hier ook meegaan om ze te wassen en te borstelen. De hepies vonden dit natuurlijk prachtig, zo dichtbij kom je nooit meer. Hierna kregen we nog een lunch en toen zat de ochtend er al weer op.
Bij terugkomst hebben we ons eerst maar even omgekleed en toen was het wel weer tijd voor een Thaise massage. Om de hoek van het hotel zat er een dus voordat we het wisten lagen we allemaal alweer plat met een Thaise op de rug. Pieter was in de veronderstelling dat ik had gekozen voor een rug en nek massage met olie, dus die had hetzelfde gekozen. Helaas voor hem bleek dat niet zo te zijn, maar een Thaise massage te zijn. Wij hadden nog gezegd, doe maar soft, maar Pieter niet, dus die kreeg wederom de volle laag….
Uiteindelijk was het wel lekker en volledig ontspannen was het tijd om een hapje te gaan eten. Na het eten gingen we nog naar de avondmarkt waar er wel een kilometer aan kraampjes op de weg staan en het een drukte van jewelste is. Leuk om te zien maar wel bloedheet.
De volgende dag op tijd uitgecheckt en op naar het vliegveld. We vlogen naar Pukhet vanwaar we weer verder gingen in het zuiden van Thailand. De vlucht ging allemaal veilloos en met 2 uur waren we alweer in Pukhet. Daar stond het busje klaar om ons naar het volgende hotel te brengen. Dit was nog wel een stukje rijden en aan het einde van de middag kwamen we dan eindelijk aan bij het Cliff & River Resort. Ik moet zeggen, het uitzicht daar was misschien wel een van de mooiste tot nu toe. Het huisje zelf was behoorlijk basic net als alle voorzieningen. Maar goed, de omgeving maakt dan een hoop goed.
Nog even zwemmen en dan douchen en gaan avondeten. Allemaal volledig in de Deet want jeetje mina wat een muggen. Na het eten nog wel even buitengezeten waar het wel meeviel met de muggen. Wel hebben we een paar vuurvliegen gezien, wat wel heel leuk was om te zien. Van die hele kleine lichtjes die al knipperend dansen door de lucht.
De volgende ochtend weer op tijd eruit en door naar de volgende accommodatie. Hiervoor moesten we alleen een rugzak pakken en de bagage bleef dan achter bij een depot. Bij dat depot gingen we met een busje richting een boot waar we met een paar andere gezinnen richting de River bungalows gingen. Die liggen op een heel groot meer dat is ontstaan door het afdammen van een rivier. Door bepaalde mineralen is het water echt superblauw en helder. Dit samen met allemaal groen begroeide bergen maakte het wel een heel mooi plaatje waar we langs vaarde. Ergens middenin het meer hebben ze dan een stuk of 50 bungalows op het water gemaakt die aan elkaar vastzitten en drijven.
De bungalows zelf stellen niks voor maar het uitzicht is fantastisch. Ook kon je vanaf je eigen kamer zo het water inspringen voor een heerlijke duik. Nadat we daar waren aangekomen en hadden gezwommen, gingen we op een jungle tour. Dit klinkt heel heldhaftig maar dat bleek al snel heel erg mee te vallen. Eerst weer een stuk varen en daarna ergens een klein rondje lopen ergens aan land. Daarna nog een grot van binnen bekeken en weer met de boot terug. Daar nog avondgegeten en op tijd naar bed.
De volgende ochtend al om 7 uur weer in de boot voor een ochtend safari vanuit de boot. In de ochtend hebben alle dieren namelijk gedronken bij het water en gaan ze weer langsgaan omhoog de bergen in. Grote kans om wat te zien. Uiteindelijk hebben we wat apen op afstand gezien en 1 van heel dichtbij. Wat ook heel indrukwekkend was, was dat we een olifant hoorde lopen en eten. Je zag letterlijk hele stukken bamboe omver gaan en hoorde het geknak van alle takken. Helaas hebben we de olifant zelf maar heel vaag kunnen zien, maar we roken hem wel.
Hierna nog ontbeten, nog een ochtendduik en toen weer met de boot terug. Daarna weer in de bus langs een hangende brug gereden (geen idee waarom zo bijzonder was die niet) en toen weer de bagage oppikken. Wij bleken daarna nog 4 uur te moeten rijden dus dat was wat minder. Na die 4 uur kwamen we uiteindelijk rond 16 uur aan bij ons huidige hotel, een Beach resort. Nu verwacht je in Thailand dan een prachtig zon en een blauwe zee, maar helaas. Regen en uitzicht op een rotsenstrand….Ach toch maar een duik genomen in het zwembad ondanks de regen en heerlijk even gepoedeld. Net hier in het hotel gegeten en nu uitgeput in bed.
Morgen staat de dag op het onbewoonde eiland op de planning. We zien het eiland vanaf hier liggen maar vrezen allemaal een beetje voor het weer morgen. De zon heeft zich nog niet veel laten zien, en alleen in een tentje in de regen kunnen we in Nederland ook….. Kortom we zijn benieuwd.

Heel veel plezier met elkaar ook.
Dikke knuffel
Dikk
Morgen ga ik naar Gerdien om de as van Paps op te halen.
Het blijft een heel gek idee.
Lieve schatten,nogmaals geniet ervan!