Dag 18: Fietsen en strand
24 augustus 2016 - De Cocksdorp, Nederland
Pffff we hebben het overleefd, de fietstocht naar De Koog. ' s Morgens (of nou ja, tegen een uur of 11, het is vakantie he) op de fiets met het hele zooitje en richting de Koog gegaan. Vanaf hier fiets je zo de duinen in, en ook meteen een natuurpark. Prachtige route maar wel met allemaal heuvels, dus was wel even afzien hoor. Van achterop hoorde we alleen maar de hele tijd, kom op mama en papa, je bent er bijna. Op 4 km van de Koog nog even gestopt voor wat drinken en bij het weer opstappen viel het kinderzitje van Siri er half af. Gelukkig in stilstand gebeurt, en gelukkig kon Pieter haar nog net opvangen. Meteen de fietsen service gebeld die daarna met een half uur een nieuw zitje kwamen brengen.
Goed daarna nog even doorbijten om vervolgens in De Koog aan te komen. Daar even wat gedronken op het terras en daarna nog even de braderie op gelopen. Of nou ja, braderie, het stelde niet zoveel voor en het was nou niet echt de moeite waard. Daarna een restaurant gevonden met een springkussen, dus daar meteen aan een tafel gaan zitten. Konden de hepies mooi even hun energie kwijt en wij wat moed indrinken voor de terugweg.
Op de terugweg had ik flink de sokken erin. Zoals Pieter al riep achter mij: " Moet je op tijd thuis zijn voor het eten ofzo....". Maar goed op die vrij vlakke stukken red ik me wel, het zijn die heuvels die funest zijn. Maar uiteindelijk hebben we het vrij vlot gedaan, en kwamen daarna volledig verhit de camping op geracet. Daar eerst even gedouched om daarna lekker te barbecuen. De hepies waren al die lekker aan het spelen met kindjes hier van het veld, en die hebben we ook tot het eten eigenlijk niet gezien. Na het eten en nadat de kindjes op bed lagen, voor het eerst weer heerlijk buiten kunnen zitten. Het koelt goed af, en het wordt heel snel vochig buiten, maar wel lekker hoor.
Vandaar stond in het teken van het strand. De bolderkar gepakt, met alle rotzooi erin en de koelbox gevuld mee. Op naar het strand, en nu eens een ander plekje uitgekozen. Denk dat we ongeveer de eerste waren, en opnieuw waren we ook weer niet zo vroeg. Geweldig gelegen aan het strand in de zon, met een lekker fris windje met niemand om je heen. De hepies hebben zich kostelijk vermaakt, en vinden het echt geweldig. Voor ons is het ook heerlijk rustig en echt even genieten van de zon. Dus nadat het onbijt, de lunch, een fluitje en ook nog een snack met een drankje genuttigd waren, was het weer tijd om terug te gaan. Zodra je van het strand afloopt en de duinen inloopt, merk je pas hoe heet het eigenlijk was vandaag.

Na terugkomst meteen de familiedouche in waar denk ik een kilo zand uit alle hoeken en gaten kwam (en dan overdrijf ik niet). Na de douche meteen op de fiets richting de strandtent waar we nog even lekker hebben gezeten. Al was het deze keer wel vrij warm zo achter het glas en zonder wind, maar ja, je bent blij met een plekje en we zaten verder prima. Deze keer wel ok gegeten, maar niet zo lekker als de eerste keer (beetje jammer). De hepies hadden weer een pannekoek, want daar zijn ze toch wel heel erg gek op. Na het eten nog een ijsje om met gierende banden weer naar de camping te gaan.

DAar mochten ze nog even spelen met wat kindjes, waarvan er een aantal morgen naar huis gaan. NU liggen ze volledig uitgeteld in bed, en zijn ze echt compleet afgedraaid. Ik denk dat ze op de weg naar huis aan een stuk door liggen te snurken, want een beetje slaaptekort hebben ze zo wel.
Maar goed, morgen is de laatste volle dag hier. WE gaan eerst naar het strand en gaan dan alvast een begin maken met het opruimen van de rommel. De voortent opruimen gaat toch een stuk makkelijker als alles droog is. Gek idee dat het er al bijna weer opzit. Denk dat de hepies hevig moeten afkicken van elkaar, want ze doen nu echt bijna alles samen. Wie weet , straks liggen ze thuis ook nog bij elkaar op de kamer....
Ank:26 augustus 2016Hallo Kids, wat een belevenissen allemaal. Dus weer naar huis. Zal voor jullie ook afkicken zijn. Wij hebben onze tocht er ook op zitten. Heftig. .. gaan morgen rijden. Zondag weer thuis. Dikke kus van mij.