Dag 16: Jutters en schapen
22 augustus 2016 - De Cocksdorp, Nederland
Nou de caravan is blijven staan en we hebben de boel droog gehouden. Al denk ik wel dat de caravan in de nacht het B en C zwemdiploma heeft gehaald, want jeetje mina wat is het tekeer gegaan. Waaien en ongelofelijk veel regen de hele nacht lang. Maar goed, we hebben het overleeft, en alles is droog gebleven.
In de ochtend regende het nog een beetje dus besloten we naar het Juttersmuseum te gaan. Daar aangekomen was het al redelijk droog, en was de temperatuur wel lekker. Het museum bestond uit een enorme verzameling van alles wat er in de afgelopen 75 jaar is aangespoeld aan het strand. En dat is veel kunnen we je nu inmiddels zeggen. Zeldzaam wat er allemaal aanspoelt, van boeien, helmen, tv's, schoenen, motoren etc etc. Lekker rommelig opgezet, en op een leuke manier gebracht. Hierna zijn we naar Den Burg gereden om daar door het centrum heen te lopen opzoek naar een lunchadres.

Heerlijk gezeten en gelunched en daarna nog weer even door Den Burg, De hepies hadden een winkel gezien waar je kon knutselen en daar wilde ze graag nog even kijken. Dus je gelooft het niet, wij hebben samen met de kids nog lekker zitten knutselen in een knutselwinkel. Kwam ook net goed uit, want net toen we binnenkwamen begon het te gieten van het regenen en toen we weggingen was het weer droog. De hepies hebben een figuur bekleed met een of andere vreemde klei, en vonden het geweldig om te doen. Aan Pieter was op een gegeven moment het ongemak wel af te lezen, maar hij heeft zich goed gehouden. Na dit knutselavontuur terug naar de camping waar we een broodje als avondeten hebben gegeten. De kindjes hebben nog even heerlijk gespeeld met de kindjes hier op het veld, en ze vinden het geweldig.

Vandaag begon de dag regenachtig en grauw. En tja de opties van wat te doen begonnen wel een beetje op te raken. Een van de dingen die nog op het wensenlijstje stonden was naar de schapenboerderij. Dus zo gezegd zo gedaan, vanmorgen die kant op. De auto neergezet en net optijd voor een demonstratie schapendrijven. Geweldig om te zien hoe die man dat doet met zijn 2 honden. Binnen 2 minuten hebben ze het hele weiland bij elkaar en staan alle schapen netjes in het hok. Daarna nog een demonstratie schapenscheren wat ook nog even leuk was op te zien. Verder konden de hepies met een lammetje op schoot zitten of met een kuikentje of cavia. Helemaal geweldig natuurlijk. Gelukkig kon dit allemaal binnen, want het heeft bijna de gehele tijd geregend.

Na de schapenboerderij nog boodschappen gedaan en daarna terug naar de camping. HIer was het inmiddels behoorlijk grijs en koud, dus zijn we bij het restaurant gaan zitten met een kopje koffie en een warme chocomelk. Daarna nog een drankje en een bittergarnituur om vervolgens weer naar buiten te gaan (goed geinig inmiddels) met droog weer en een lekkere temperatuur. Ik heb eten gekookt (pasta van di mamma) en de hepies hebben nog even lekker gespeeld. Na het eten nog langs het strand gelopen bij de vuurtoren. Heerlijk uitwaaien en natuurlijk nog even schelpen zoeken.
De hepies liggen nu lekker te slapen. En wij gaan ons een beetje moed indrinken voor morgen. WE hebben namelijk besloten morgen naar De Koog te gaan fietsen, en dat is toch snel zo'n 14 km hier vandaan (met 2 dikke pummels achterop). ONder het motto we hebben ze niet voor niks gehuurd, en morgen is daar een braderie die mama leuk vindt, gaan we het meemaken. We zijn wederom benieuwd.

Ik zit ook een paar dagen meer naar het zuiden toe en de meeste tijd bij België .
Leuk die gekleurde klei, heeft Pieter niet wat gekocht voor een knutsel uurtje in de caravan.
Maar vandaag hebben juliie in ieder geval mooi weer, met hele goede vooruitzichten.
Leuke foto's
Xxx voor allemaal en nog even lekker genieten