Dag 10: strand en Stuhr

16 augustus 2016 - Stuhr, Duitsland

Goed inderdaad dus gisteren naar het strand gegaan. Pieter heeft 's morgens als eerste boodschappen gedaan, en de rest van de familie was inmiddels klaar voor het strand. Alles stond klaar, van bolderkar met handdoeken tot de koelbox gevuld met allerlei lekkers en zelfs inclusief boeken (ja ja daar hebben wij inmiddels zelfs tijd voor). Met het hele spul zijn we dan ook vrij vroeg richting strand gegaan, waar het nog vrij rustig was. Het weer was mwuah, met vrij veel bewolking en een graad of 18. Maar zoals mijn zoon zei, beloofd is beloofd, dus hop naar het strand.

image
De hepies gingen al vrij snel hardcore in de zwembroek, terwijl wij nog in volledig tenue daar lagen. Ze hebben heerlijk rondgerend om het warm te krijgen (kleine tip van ons), taartjes gebakken en kuilen gegraaid (we zijn natuurlijk wel in Duitsland). Ook na niet al te lang beginnen ze al te vragen wat er in die koelbox zit, dus die inhoud slinkt al snel na een paar uur. Ze vonden het uiteindelijk prachtig en het maakt hen niks uit dat het eigenlijk veel te koud is, en paps en mams rillend op het strandbed liggen.

image  image
Na ongeveer half drie begon het echt lekker te worden, en kwam de zon heerlijk door. Het tenue uit en badkleding aan en natuurlijk een drankje erbij ( uit die enorme koelbox die we inmiddels hebben). De hepies liepen op een gegeven moment hand in hand door de zee te donderen, dus reteschattig. Rond 4 uur besloten we dat het genoeg was, en dat we teruggingen om te douchen en te barbecuen. Dit hebben we dan ook gedaan en heerlijk fris en fruitig zaten we aan een heerlijke barbecue. Daarna de hepies naar bed en wij in de voortent.

image
Terwijl we in de voortent zaten bekeken we nog even het weer. In Rugen zou het veel minder mooi worden dan verwacht, terwijl Texel er wel prachtig uitzag (op een paar dagen na). Dan ook ter plekke besloten de volgende dag de boel in de pakken en richting Nederland te gaan. Dit ook nog even aan de hepies meegedeeld om de volgende ochtend een drama te voorkomen. Siri vond het prima, maar Storm wilde niet weg en is huilend in slaap gevallen.

Zo gezegd zo gedaan.De volgende morgen vroeg uit de veren om de boel in te pakken. Na een paar uur zat de hele rotzooi erin, en om 11 uur reden we weg. Het doel was voorbij Bremen om zo in ieder geval de helft erop te hebben. Inmiddels staan we op een camping in Stuhl vlak na Bremen en zitten we hier heerlijk in de avondzon. We waren hier om 5 uur, en het is een geweldig rustige camping waar we heerlijk uitkijken over een boerenveld. De konijnen hupsen hier in het rond, en ik heb zelfs al ezels langs zien komen ( en nee ik heb niet al heel veel gedronken, het is echt zo).
De hepies en Pieter zijn nu naar de hoofdingang om daar de pizza op te wachten die we besteld hebben. Ze vinden het hier ook super, en genieten van iets nieuws.

image  image

Morgenochtend vroeg op weg naar Texel waar als het goed is het lekkere weer op ons wacht. Het is bijna jammer hier weg te gaan, want het is een heerlijke plek waar we ons ook zo rustig een aantal dagen hadden kunnen vermaken. Maar ik denk dat dat wel geldt voor meerdere plekken.

Texel here we come!!

1. Thom en Mieke:
    16 augustus 2016
    Gelukkig, nu kan ik rustig slapen.Gisteren ging ik met de pest naar bed; midges, wolken enz. Ik, wij zaten over jullie in.
    Natuurlijk las ik de mooie momenten, maar 's middags zeiden Mieke en ik nog tegen elkaar: moven met die hap.
    Zelfs nu, door de tussenstop met groen zon en een aardig vooruitzicht, werd ik onmiddellijk blij.
    De kinderen en jullie tweeën is alles gegund, ik weet je kunt omstandigheden niet dwingen. Maar zo is het goed.
    Nog meer dan een week op Texel, nog even ruim 400 kilometer en dan het goede leven.
    Lieve dochter en Pieter, geniet van de kinderen en de zon. Het eiland is prachtig, je kunt er alle kanten uit.
    Een dikke kus van mij enne.. de foto's zijn prachtig: wat een stel!.
  2. Annemiek Flipse:
    17 augustus 2016
    Super leuk om de dag mee te beginnen, de verhalen te mogen lezen van jullie vakantie.
    Heel veel plezier gewenst. Hopelijk bevalt het met de caravan. Voor kids super.
  3. Ank:
    18 augustus 2016
    Hallo kinderen, jullie zij inmiddels op Texel heb ik gisteren gehoord. Vandaag was het hier prachtig, dus ik hoop daar ook.!!!! Wat zijn die foto's weer leuk, we beleven alles mee.
    Morgen vroeg zes uur vertrek uit Vaassen richting Fulpmes voor de huttentocht. Ga jullie op de hoogte houden. Dikke kus van mij en Joop. XXX Groet je schoonmoeder, moeder en oma
  4. Maria:
    18 augustus 2016
    he lieverds ik ben blij dat jullie weer in Nederland zijn, ik mis jullie en de kids best wel. Even een buurt update Paul is afgelopen zondag overleden.
    Geniet van het mooie eiland en het weer en elkaar dikke knuffel van mij maria